I'm Cool

Jeg ble ikke overrasket da jeg våknet (eheh, ved middagstider) i dag og så at snøen hadde tatt seg til rette utenfor vinduet mitt i løpet av natta. Jeg ble heller overrasket over reaksjonen som ikke kom da jeg kunne legge blikket på årets første ordentlige snøfall. Jeg kikket på det hvite slik jeg gløtter på en av de tilfeldige jeg sitter overfor på t-banen, og som jeg ikke tar nevneverdig notis av før jeg går ubekymret av på neste stopp. Jeg trakk på skuldrene, tasset ned og drakk en kopp te. Jeg skjønner fortsatt ikke hvordan det kan ha seg.

De siste årene har nervene ligget mer eller mindre utenpå huden fra midten av oktober i frykt for snø, og hver morgen i de påfølgende ukene har jeg pleid å nærme meg vinduet med rasende puls for så å rive gardinene til side og møte faenskapen med rak rygg. Når den da omsider ligger der og stirrer blendende tilbake tar jeg meg i å ule høytlytt, rygge resignert tilbake inn i svartmørket på soverommet og tenke "No way! Det er ikke mulig!". Dette neanderthaler-scenarioet har utspilt seg uten særlig variasjon siden jeg var rundt seksten, og den overveldende tankestrømmen av kroppspolstring, vintersko, isete snørr og glatte fortau har ført til umiddelbar hjerteklapp og svette hender. Denne reaksjonen uteble fullstendig i år, og årsaken gidder jeg ikke spekulere i engang. For en lettelse!

Jeg venter selvfølgelig på den store skjelven - jeg har ennå til gode å faktisk ta på denne kalde massen, og forestiller meg akutt katatoni om jeg skulle finne på å rulle en liten snøball. Men jeg har på følelsen at det kommer til å gå fint om jeg gir det litt tid - et anstrengt forhold trenger alltids litt tilvenning. Jeg er i alle fall utrustet med nyinnkjøpt jakke som holder meg varm, et lager med gode ullsokker og skjerf, og jeg har såpass mye energi for tiden at jeg tror overskuddet kan hjelpe meg å finne noe positivt i de voksende brøytekantene. Jeg tror denne vinteren blir fantastisk bra, og har store forhåpninger om at også julestemninga etterhvert skal komme snikende for første gang siden ungdomsskolen. I wish.

Hva gjør man egentlig om vinteren utenom å drikke kakao og spise klementiner?

Dagens låt:
Stray Cats - Rumble In Brighton
jeg vil ha kjole på.

5 kommentarer

Malene

10.nov.2010 kl.23:43

Man bygger elleville snømenn, arangerer akedag bak låven med sterke saker i termosen, ser på de gode julefilmene, sjekker om man husker snøborgbyggeferdighetene fra barndomsår, går på skøyter i spikersuppa og spiser MYE sjokolade :D

Syringe

11.nov.2010 kl.02:31

Ooo, akedag! DET stemmer jeg for å stelle i stand i ferien! Det må jo bare bli suksess, hoho. Tror jeg aldri har prøvd å kombinere alkohol og aking gitt. Gøy :D

Camilla

24.nov.2010 kl.11:00

SV: Jeg er jo så heldig at jeg får ta denne eksamen for 2. gang (hehe). I fjor fikk vi karakter på begge delene (altså mappe og skriftlig skoleeksamen) samtidig i Studentweb.

Å, jeg er ikke trygg på kvantitativ heller jeg, hehe. Jeg har innholdsanalyse under kontroll, men alle de begrepene som sentraltendens, statistisk generalisering, standardavik osv svever bare rundt for meg, hehe. Så er det de matteutregningene da...

Håper Herr. Waldahl er snill med oppgavene i år - men det er han nok ikke, hehe.

Det kan jo ikke gå dårligere enn det gjorde for meg i fjor, hehe.

Det irriterende er at jeg klarte å svare på alle spørsmålene angående kvantiativ og kvalitativ i fjor, det var bare den dumme tekstanalyse delen som ødelagte alt. Men i år husker jeg ikke lengre alt det jeg kunne i fjor, og hjernen vil ikke ta til seg den informasjonen på nytt, hehe.

Lykke til på torsdag! Jeg håper det komme masse spørsmål angående kvantiativ innholdsanalyse eller svare på lette begreper - hvor man ikke kan ta feil, hehe.

Camilla

24.nov.2010 kl.13:48

SV: Jeg satser på at det ikke kommer noe med konfidensintervall, siden vi hadde det i fjor, hehe. Det er noe jeg ikke skjønner noen ting av...

Prøver og huske alle de forskjellige kodingene og koder i kvalitativ metode nå... men hele kvalitativ delen under eksamen bestod av kode spørsmål i fjor, så lurer veldig om vi får noe av det i år også, eller om han velger det helt bort... :S

Lurer på om det er en egen del til historie spørsmål, siden det opptil nå har vært egen del med tekst og bilde analyse... I fjor hadde vi jo ingen historie metode spørsmål...Nei, her er det bare å pugge om levninger og beretninger, og pressehistorisk forskning og hypoteser... Det er så mye vi kan få spørsmål om, at jeg går nesten helt i surr her, hehe.

Camilla

26.nov.2010 kl.08:53

SV: Ja, det var utrolig store oppgaver!

Det sykt mye om kvalitativ, og nesten ingenting var fra den blå boken...

Jeg satt i ca en time og prøvde å tenke ut hva triangulering og thick despcription var for noe.

Kom ikke på det - helt grusomt å bare sitte sånn og IKKE vite svaret

Skjønte du noe av den siste oppgaven i kvantiativ, jeg skjønte virkelig ingenting! Jeg bare nevnte masse om faktorer, signifakt nivå, spredning og mål for spredning uten å komme med noen kunklusjon, siden jeg ikke skjønte noenting av tabellen...

Ja, nå har de heldigvis flyttet emnet til våren, så hvis det går galt - så slipper man å vente et helt år. Men å ta medtode for tredje gang - frister virkelig ikke!

Skriv en ny kommentar

Syringe

Syringe

21, Nord-Odal

tedrikkende yeti med forkjærlighet for thrash metal, fargerike strømpebukser, fisehumor, kopper, trondheim og tegneserier.

Categories


Archive


hits