September Lost - måneden som gikk


I måneden som gikk ga jeg fullstendig etter for leselysten og kjøpte ikke mindre enn fem bøker på engelsk - alle skrevet av forfatter Chuck Palahniuk. Denne mannen er like grotesk og pervers som han er genial, og jeg har blitt helt frelst av samtlige av de fem bøkene jeg har lest av han hittil:

Snuff - om tre menn som er med i verdensrekordforsøket til en pensjonert pornostjerne som skal ha sex med flest mulig menn etter hverandre. 600 stk faktisk.
Choke - om en dude som betaler morens sykehusregning ved å spise på restauranter og bli "kvalt" i midten av hvert måltid, slik at folk styrter frem for å være helter, og føler de må ta vare på unggutten de har reddet i lang tid framover.
Haunted - en samling short stories skrevet av en gruppe mennesker som er frivillig sperret inne på et teater i tre måneder. Les en av de mest kjente småfortellingene fra boka her. Og nei, det er langt fra den sjukeste av dem.
Invisible Monsters - om ei modelljentes reise til et nytt liv etter at hun får kjeven revet av og spist av fugler.
Fight Club - denne boka er blitt filmatisert, med Brad Pitt og Edward Norton i hovedrollene, og thank you lord for det. Dette er den eneste boka der jeg synes handlingen kommer dårlig frem, og det er i grunn veldig irriterende når plottet er vanvittig awesome. Filmen har til gjengjeld blitt en av mine favoritter.


I september fikk jeg virkelig øynene opp for Black Sabbath, og da helst albumene fra perioden Dio sto for vokalen. Vel vet jeg at de fleste ikke liker å kalle dette for det ordentlige Sabbath, men jeg elsker Dios stemme, og låtene han har skrevet for dette bandet har vært sterke bidrag til metalverdenen. Et lite knippe fra albumet  Heaven And Hell, som jeg har hørt på non stop de siste ukene:

Children Of The Sea - ballade som virkelig viser hvilken stor stemme denne lille mannen hadde
Neon Knights - en av de råeste og mest heavy på hele plata
Heaven And Hell - episk tittelspor som bygges opp over seks minutter


Før så jeg sjelden på film, men på de drøyt tre årene jeg har vært sammen med en filmnerd av en kjæreste, har jeg etterhvert blitt nokså skolert på det feltet jeg også. Hver hjemmehelg ser vi på minst én film hver kveld, enten det er gamle gjengangere i dvd-samlingen, innkjøpte nyutgivelser eller på tv, og denne måneden har ikke vært noe unntak: 


Prince of Persia
- eneventyrfilm som passer fint som lørdagsunderholdning med masse hjernedød action, magi og good looking prinsesse. Jeg koste meg faktisk, til tross for at Jake Gyllenhaal har et grusomt provoserende tryne på toppen av en ellers så heit kropp.


Fight Club - brilliant og virkningsfullt fortalt om menn som slår hverandre helseløse i pubkjellere. Det er faktisk litt av et mesterstykke å formidle en så innviklet og sær historie så vanvittig godt. Og Helena Bonham Carters karakter serverer en ganske snerten liten linje etter en sexscene: "I haven't been fucked like that since grade school!".


Kick-Ass - jeg pleier alltid å være skeptisk til typisk amerikanske "moro-filmer", men denne "superheltfilmen" var faktisk ganske badass. Den eneste gangen jeg har sett Nicolas Cage i en rolle som faktisk er tøff også, der jeg ble så revet med at jeg ofte glemte at han egentlig kun har ett anaiktsuttrykk.


Hva har din september vært fylt med?

7 kommentarer

bangyourhead

01.okt.2010 kl.19:58

Jake Gyllenhal er jo heit hele han!! Åh, nå vil jeg se den igjen - kun klippene av han. Filmen var ikke særlig imponerende, men helt grei lørdagsunderholdning. Har du sett The Last Air Bender? DEN er knas! Mest på grunn av effekter, men det er deilig bare det.

September har vært fylt med besøk fra Nederland, jobb, si opp jobb nr to, mer jobb og undrsøkelse av hva som må til for å få bo i Nederland. Jeg nytr grunge-lista di, btw. Stone Temple Pilot og Temple Of The Dog fenger!

Syringe

02.okt.2010 kl.00:01

Åh, elsker konseptet i The Last Air Bender! Så trailer for en stund siden, og sjøl om det ser ut til at skuespillerprestasjonene kanskje er litt smådårlige, må jeg bare få sett den.

Skal du flytte til til Nederland forresten? Så kult! :D

bangyourhead

02.okt.2010 kl.00:44

Ja, jeg er ikke noen fan av de nevnte over heller, men dette er ikke ille! Jeg liker det, faktisk. Cinematronics albumet er knallbra.

Nei, ikke helt, hehe. Har fått en overdose Stray Cats kjenner jeg.

Rent tekst-messig er de ikke alltid like god. Faktisk så skal jeg innrømme at det ikke er deres sterkeste side, men musikken fenger utrolig! På King Of The Kill er det jo Jeff Waters sjøl som synger. Hørte du Slates? Hahaha! Vil anbefale All For You igjen altså, der er det Dave som synger og brøler og det er ren og skjær glaskap som kommer frem i musikken, spesielt da Both Of Me, The Nightmare Factory og The Sound Of Horror. De er utrolig flinke til å fange opp følelser og det apellerer til sansene. Blir helt ekstatisk bare jeg skriver om det, haha!

bangyourhead

02.okt.2010 kl.00:46

Ja, jeg var ikke spesielt imponert i begynnelsen. Tenkte "å herregud, det er en SÅNN film". Skuespillerprestasjonene var ikke på topp nei, men det glemmer man helt når elementer flyr om en annen og de slåss så grasiøst. Det var et kunstverk!

Ja, jeg håper å flytte innen to måneder:)

Syringe

02.okt.2010 kl.15:04

Wow, det må jeg si. Det kommer sikkert til å bli utrolig bra! Regner vel med at det kanskje er litt enklere å ta steget og faktisk komme seg nedover også, når du har noen som venter på deg i tillegg :P Håper det ordner seg med opphold og alt som hører til. En periode i utlandet er garantert en fin opplevelse å ta med seg videre uansett hva du tar deg til der nede!

bangyourhead

05.okt.2010 kl.08:26

Hehe, ja det gjør saken mye enklere;P Håper jeg kommer inn på Hogeschool Van Amsterdam. Opphold skal ikke bli noe problem, må bare registrere meg:)

bangyourhead

06.okt.2010 kl.17:43

Hørte den takket være deg;) Var heller ikke noen Exodus fan, de kan være litt slitsomme, men nå må jeg hvertfall ha den platen! Helt hektet, den er skamfet. Må sjekke opp i Force of Habit og visst!

Skriv en ny kommentar

Syringe

Syringe

21, Nord-Odal

tedrikkende yeti som lever for (og av) livets små, uvurdelige øyeblikk!

Categories


Archive


hits