Musical input

God musikk er viktig. Uansett.

Musical Input I: Thrash
Her finner du spotify-lista mi med over fire timer svettedryppende thrash fordelt på over femti spor og et dusin band. Vi snakker kjente band som Megadeth, Pantera og Slayer, men også sinte karer som har blitt stilt litt i skyggen av de største - Overkill og Exodus, blant annet. Låter er hentet fra hele spekteret, men én fellesnevner er snerrende gitarer, bass som herjer i mellomgulvet, og trommiser som gjerne vil hamre sabeltigeren tilbake fra extinction. Gotta love it!

Must hears:  Anthrax - Belly Of The Beast | Megadeth - Sweating Bullets | Exodus - Climb Before The Fall

Musical Input II: From Seattle with Love
Når en har hørt Dave Mustaine eller Tom Araya brøle fra seg, og ønsker å roe ned et par hakk, er grunge et fantastisk alternativ med seige gitarriff, og et rått og frynsete lydbilde. Dette er en sjanger som skiller seg fra min ellers så snevre metalsmak, men det river ikke mindre godt i hjerterota av den grunn. På denne spotify-lista finner du store navn som Nirvana og Soundgarden, men også de mindre kjente Tad og Temple of the Dog, for å nevne noen. Alice in Chains er selvfølgelig også med - det beste som har kommet ut av Seattle noensinne, om du spør meg.

Must hears: Alice In Chains - Would? | Pearl Jam - Jeremy | Tad - Throat Locust

Musical Input III: Funfest
Dette er for meg den ultimate spillelista for fyllebonanza på en fredagskveld. Man kan ikke unngå å komme i skikkelig smilehumør av band som Def Leppard, WASP og Skid Row, og andre lettrockere som Ratt, Cinderella og Quiet Riot. Låtene er preget av 80-tallets glade glamdager, og får en til å ønske seg opp på et ellet annet møbel, og skrike seg hes med et ølglass i hånda.

Must hears: Ratt - Eat Me Up Alive | D-A-D - Bad Craziness | Mötley Crüe - Mutherfucker Of The Year

Alle linkene er klikkbare.

Om du ikke har Spotify:Har du noen band eller låter du mener hører til på noen av listene? Shoot!

6 kommentarer

bangyourhead

01.okt.2010 kl.19:23

Herlig! Disse skal kopieres:D

bangyourhead

01.okt.2010 kl.19:30

Heeey, hvem kaller du "turd"?:P Tror jeg skal legge til Annihilator liste! Har du fått hørt noe på de?

Syringe

01.okt.2010 kl.23:50

Haha, turd er så bra ord. Måtte bare :P

Har sjekka ut litt flere album av Annihilator ja, og har finni ut at jeg liker King of the Kill-plata ganske godt i alle fall. Der er vokalen litt etter min smak igjen. Alice in Hell-albumet blir litt for "mye", synes jeg. Instrumentalt sett høres det ofte ut som Anthrax eller Exodus på sitt mest intense, og det kan fort bli VELDIG intenst. Så det er litt både og, noe av det jeg har finni har overraska meg, annet har jeg bare skippa pent forbi :P

Griffus

05.nov.2010 kl.19:07

I og med at både Exodus, Kreator og Testament er representert, vil jeg si det eneste jeg kan se mangler, er Sodom.

Annihilator minner om Exodus? Jeg vil vel påstå at Annihilator har en veldig egen lyd, men Jeg kan skjønne Anthrax-sammenligningen bedre.

Jeg er helt enig med deg i at Kill-plata er den absolutt beste. Den og de to andre platene Waters selv synger er de absolutt beste vokalt, etter min mening.

Syringe

08.nov.2010 kl.00:58

Har aldri helt klart Sodom. Av samme grunn som jeg ikke helt klarer å bli venn med Annihilator, og alt av Anthrax eller Exodus, for den del. De kan i utgangspunktet ha mye bra, men noen låter er rett og slett slitsomme, og ødelegger for inntrykket og ønsket om å finne et album du bare kan sette på, spille til siste spor, og nyte. Jeg er ikke helt fan av greia med å skulle presse så mye musikk som mulig inn på et par minutter, og det har disse banda en tendens til å gjøre, noen i større grad enn andre. Det blir så mye av alt. Ja, jeg vet jeg er kresen, og ja, det plager meg også i grunn :p Fnis.

Og at Annihilator minner om Exodus (og Anthrax) har ikke noe med at de er like i uttrykket sitt sånn sett, men nettopp dette mayhemet med for mye trommer, for mye gitar, for mye sint mann på vokal. Noen band har den egenskapen at låtene deres får en til å svette bare man sitter stille og nyter, Sodom og Annihilator får meg til å svette av helt andre grunner :p

Syringe

08.nov.2010 kl.01:01

Jeg ser jeg må sjekke ut de to andre platene med Waters på vokal i alle fall. Thanks!

Skriv en ny kommentar

Syringe

Syringe

21, Nord-Odal

tedrikkende yeti som lever for (og av) livets små, uvurdelige øyeblikk!

Categories


Archive


hits