Pop a nerd

Nå er jeg såvidt igang med tredje semester på universitetet i Oslo, og fryder meg over å kunne spasere mellom alle bygningene på Blindern igjen, og iaktta alle jeg passerer. Neida, jeg er ingen stalker, og jeg står ikke med munnen åpen og niglaner, selv om det hender jeg har lyst. Jeg setter meg som oftest med et tegneserieblad på steintrappa ved Sophus Bugges hus, og er profesjonelt diskré, og aktiviteten hever alltid dagen med flere hakk, mens jeg venter på neste forelesning.

Det er nemlig så utrolig mye rart ute og går, og gjennom observasjoner av den store maurtua har jeg kommet fram til at man spesielt kan skille én gruppe fra resten. Man kan se hvem som har søkt seg inn på høyere utdanning som om fullført grad fra universitetet skal gi endelig innpass hos en eller annen guddom. Man kan se hvem som har dedikert seg fullt og helt til studiene sine, og som jeg mistenker at har et ønske om at dette lidenskapelige engasjementet skal gjøre seg tydelig til alles skue. Og tydelig er det, og aller mest hos jentene. Samtlige av dem studerer kanskje forskjellige fag, og de fleste av dem har antageligvis ikke vekslet et eneste ord med hverandre, men sammen representer de en helt egen flokk - uten å faktisk være samlet - ved å kle seg nærmest helt identisk og te seg på nøyaktig samme vis. Et sisterhood av pensumnerds liksom. Fascinating!
 
Har du tatt deg en gåtur mellom trærne på Blindern, har du kanskje lagt merke til dem. Menneskene som oppsøker fakultetene som om de var templer, og som tilsynelatende har som eneste misjon å bli ett med campus, skolebenken og bøkene. De kjennetegnes ofte ved å bruke knelange tøyskjørt eller velbrukte levi's-bukser med høyt liv der de traver målrettet mot inngangen til en bygning, med bøkene stappet i en skinnransel fra barnskolen, eller i en slitt vintage-veske (gjenbruk og second hand er must-have for å tilhøre denne gruppen). De har som oftest også hår oppsatt "tilfeldig" uryddig i en skjev hestehale, bundet opp med tjukk strikk selvfølgelig - gjerne i velour. 

Menneskene i denne gruppen er også svært politisk engasjerte, noe som kommer til uttrykk gjennom buttons på vesker, jakkeermer og bukselommer - og gjennom skjerf, ikke minst. For det er særlig to politiske saker som store deler av denne type mennesker brenner for, den ene er såklart konflikten mellom Israel og Palestina, der standpunktene kommer frem av nettopp de karakteristiske palestinaskjerfene som de surrer rundt halsen. (Hvor mange av disse som har en genuin interesse for temaet, og ikke bare faker, er en annen morsom sak.)  Den andre saken som ofte går igjen er feminisme og likestilling, og også dette uttrykkes med småkleine buttons som bærer slagord som "this is what a feminist looks like" og "a woman's choice". Jeg har fortsatt til gode å se noen med både buttons og som i tillegg er bhløse. Glad for det.

Et annet fellestrekk ved disse studiefrelste folka, er at de drikker svart kaffe fra termos, og er stolte av det. De har god gammeldags husmannskost i matpakka, bruker strikkegenser fra bestemor for å minne oss på å sette pris på tidligere generasjoner. De snyter seg i lommetørkle, piller nese blant hvemsomhelst som om det er det mest naturlige i verden, og dufter av parfymen Euphoria Blossom fra Calvin Klein. Okei, det siste var kanskje en overdrivelse, men jeg sverger på at det er en gjenganger. Det er tilsynelatende også obligatorisk å eie minst én sennepsgul genser med høy hals, av uviss grunn.

Men nå skal det sies at mange av disse menneskene faktisk har veldig fin stil, om man ser bort fra fotformskoene og diverse uheldig fangst fra fretex. Det hender nemlig at jeg misunner dem enkelte av vintagefunnene deres (hvor finner dere de veskene?), Herborg Kråkevik-sveisen mange av dem får til veldig stilig, at jeg stadig ser noen som kler akkurat de fargene jeg ønsker å kle, og ikke minst - deres oppriktige interesse for et fag. Men av disse bohemkledde kroppene finnes også de som går så ettertrykkelig inn for å uttrykke "jeg trenger ingen stil, jeg er selvstendig og kjører min egen fil" gjennom den "likegyldige" framtredningen sin, at det nesten blir pinlig tydelig hvor mye planlegging som egentlig ligger bak. De elsker faget sitt, er stolt av å være annerledes i den forstand at de er langt over middels interessert i skole, og ønsker å stråle ut sunne verdier, ekthet, intellekt, styrke og egenart. Alle sammen. Egenart på samlebånd liksom. Wow, så unikt.

Men hei, vi trenger dem.

Dagens låt:
Stargazer - Rainbow
Lyden av sommer 2010. Den beste på lenge.

6 kommentarer

Malene

25.aug.2010 kl.18:42

Du er genial, og hadde gjort deg jævlig bra som sosiolog. FOR en observatør. Innleggene dine må komme oftere. Jeg elsker elsker elsker å lese disse. Smilebånd blir slitne, og jeg humrer godt for meg sjæl som en annen bestefar.

Kanskje jeg skal bli bestefar når jeg blir stor? Off-topic btw.

Syringe

25.aug.2010 kl.19:37

Har du sett dem? Jeg synes de er overalt. Skikkelig Blindern-fashion. Jeg tror jeg først og fremst legger merke til dem fordi mange av dem faktisk ser ganske smashing ut. Men så finnes det de som har bomma helt, men som prøver jævlig hardt å se sære og intellektuelle ut. Alle har samma stilen med andre ord, men det er ikke alle den kommer naturlig hos for å si det slik. Gøy å se på! You should do it too.

Og jeg tror du hadde blitt en kul bestefar. En som sitter med pipe, og ler skadefro av fremmede weirdos, haha. Faderrullan. Hadde jeg røyka, skulle jeg jaggu brukt pipe gitt.

Malene

26.aug.2010 kl.01:02

Det er nettopp det, jeg har sett dem, men aldri tenkt over det på denne måten. Rasende festlig i grunn. Jeg har ikke klart å bestemme meg for om jeg føler meg over- eller underlegen dem. På en måte føler jeg meg littebitt mislykket schoolwise i forhold, men priser meg samtidig for at skole ikke er livet mitt.

Jeg tror også jeg hadde blitt en kul bestefar. Vi har jo alltids lakrispiper, til tross for at de ikke lenger er synlige. Do we have a deal 60 years from now?

bangyourhead

08.sep.2010 kl.21:26

Hei! Long time no see. Ja, har fått med meg dette! Tror WASP kommer til Bergen og, så blir eventuelt å se de her;) Men Annihilator skal jeg på og jeg gleder meg vilt!! Ser jeg deg der?

bangyourhead

09.sep.2010 kl.01:10

Er kanskje ikke så rart at du ikke klarer å bli venner med vokalen når de bytter medlemmer ganske ofte. Nå er det Dave som står for vokalen da, liker han og stort sett alle de andre! Jeff får det til å funke med alle, han er et geni! Sanger som bør sjekkes ut: stort sett alt. Kan nevne noen: Alice In Hell, Braindance, The Fun Palace, Never Neverland, King Of The Kill, Both Of Me, Sounds Good To Me, The Nightmare Factory, The Sound Of Horror, The Edge, Back To The Palace, Crystal Ann, The Rush, Sexecution, Liquid Oval, Smothered, Army Of One, Haunted, Clare, Nothing To Me,Shallow Grave (Live). Hele album du bør sjekke ut er Waking The Fury, All For You, Never Neverland, Alice In Hell og Metal. Hjalp det?:D

bangyourhead

09.sep.2010 kl.20:01

Jeg tror faktisk de har forskjellige vokalister på alle albumene, haha! På Metal er det jo gjesteopptredener hele veien. Trommiser, gitarister og vokalister. Håper du finner noe du liker:)

Skriv en ny kommentar

Syringe

Syringe

21, Nord-Odal

tedrikkende yeti som lever for (og av) livets små, uvurdelige øyeblikk!

Categories


Archive


hits