Rölp og rock

Hei bloggen, du ser stusselig ut.

Det har ikke timeplanen min gjort den siste måneden.

I helga var jeg nemlig på NORF - den lokale rockefestivalen avholdt i det falleferdige skytterhuset i bygda. Denne festivalen fortjener faktisk et aldri så lite innlegg, til tross for at skrivelysten min ikke er på topp for tida. Dette årlige arrangementet er virkelig en av de aller største høydepunktene i løpet av sommermånedene - og har vært det hver eneste sommer siden festivalen ble startet opp på dugnad for fire år siden.

Jeg sitter tilbake med en følelse av pur lykke - uten å overdrive - jeg kan mer enn gjerne bo på et rølpete festivalområde helt til snøen faller (uten at du trenger å klistre "sjusk" i panna mi av den grunn). Jeg elsker simpelten å kunne sette meg ned i et nedtagget og provisorisk oppsatt partytelt, med likesinnede mennesker omkring i småskjeve campingstoler, og kjenne bassen fra et anlegg rive i mellomgulvet. Jeg gliser så trynet nesten deles i to når mørket faller på og folket har tatt hull på kassene med øl og literne med brennevin, og har allsang på det nattvåte gresset, når man trenger en pust i bakken fra headbanginga til bandene som spiller innendørs. 

Festivaler har en helt fantastisk atmosfære, der alle legger fra seg kommunejobbfjeset sitt for ei helg og tyller i seg koppevis - ja kopp - med tyrker og jägermeister, og går ute i sokkelesten dagen derpå. Jeg blir griseglad av å se rader med telt plassert i stor ring rundt på det lille festivalområdet, mennesker som labber omkring, og følelsen av fellesskap der alle kan dra med seg en stol til en eller annens engangsgrill og bli servert en halvsvidd pølse i hånda når som helst. Jeg elsker til og med å våkne når sola henger høyt på himmelen, og merke at varmen i teltet har steget til badstutemperatur, og svetten siler fordi du segnet om i en krøll inni soveposen i fire-tida, fullt påkledd og fornøyd. At hele trynet ser ut som Freddy Krügers når du våkner fordi du glemte å dra igjen teltduken og lot myggen forsyne seg fritt, er også for en gangs skyld helt ok. Festival, mann. Hardcorelzm.

Jeg liker til og med alt rotet og søpla som har en tendens til å samle seg gjennom helga. Det hører med, og gjør festival til festival - et fristed der dagligdagse hemninger legges til side, og man hopper rundt som glade kaniner uten å tenke på å rydde opp før søndagsettermiddag en gang kommer. Ølbokser, vinkorker, engangsgriller, sokker, emballasje, en enslig converse, papptallerkner, potetgullposer, ørepropper, ølkasser, krocketkøller, imsdalsflasker. Jadæ, samtlige glir alltid tilbake i sin mer eller mindre siviliserte ham når det er på tide å vende nesa hjem, og forlater området i sin skjønneste stand - no worries. Med unntak av de som har nok med å samle sin egen sovepose, uten å velte over ende i en grusende hangover selvfølgelig, eller av fullstendig mangel på søvn. Love it.Campingbonanza! Her ble det tilbrakt mange fine timer for å konsumere imponerende mengder drikke og grillmat før turen gikk inn i selve konsertlokalet. 
Lørdagskveldens absolutte høydepunkt - Corsair. Lokale dudes som sparker sludgemetalrass!


Fint folk, fin festivalpus. Den holdt oss med selskap helt fra fredag ettermiddag, til festen var over på søndag. Et koselig tilskudd i gjengen!


Et stykk fornøyd festivalfjes med ekte rett-opp-fra-soveposen-sveis. Sjarm, folkens.


Demontering av camp på søndag i supersol. Rølpelove <3 

Én fantastisk kjæreste, to fantastiske dager, tre pizzabestillinger, elleve band, og tjueén myggestikk på høyre hånd. Finnes ikke noe bedre enn livet på festival gitt.


Hva er ditt beste festivalminne?

5 kommentarer

Chalten

29.jun.2010 kl.21:35

Fin skildring av festivallivet. Download var den første ordentlige min. Vel, jeg har jo vært på Quart, Hove og Arvika tidligere, men jeg har av diverse årsaker aldri vært på festivalcampen. Det var jeg på Download, og det var overraskende gøy! trodde ikke campinglivet var noe for meg, men det viste seg til å være topp. Mitt beste festivalminne må være, ikke overraksende, PAUL MCCARTNEY på Hard Rock Calling! :)

Malene

29.jun.2010 kl.21:48

Hey you local celeb. Det er faktisk ikke langt unna at du tjener penger på blogg, for jeg betaler mer enn gjerne en slant her og der for å få et innlegg noe oftere her. Dette er pure feel-good underholdning av ypperste kvalitet. You got some talent sparkles.

bangyourhead

30.jun.2010 kl.12:50

Ja ikke sant? Har faatt sansen for Godsmack ogsaa, den nye platen inneholder visst godsaker! Ah, Creedence. Det er saa absolutt sommermusikk. Her nede gaar det for det meste i metal, naar jeg faar sjansen til aa hoere paa musikk. Er ikke alene selvom jeg er foruten min kjaere mesteparten av dagen, saa maa ta litt hensyn, hehe. Jeg har enda ikke faatt utforsket Megadeth. Hadde de bare hatt en metalavdeling her nede saa skulle jeg gaatt bananas i cd-avdelingen!

Aah, festival. Det er noe jeg savner. Kan fremdeles ikke begripe at jeg ikke skal komme meg paa NRF i aar. Siden det er den eneste -ja, den eneste- festivalen jeg har deltatt paa saa blir det den som sitter kjaert i minnet. Kjoereturen nedover, det gode selskapet, nyvunnede vennskap, musikken, atmosfaeren, campinglivet.. Ikke én ting var feil!

Wild Cherry

04.jul.2010 kl.16:09

Skulle så gjerne ha vært der i år også, men det var helt umulig i år. MEN, nå er

det snart Norway Rock!

Syringe

05.jul.2010 kl.13:25

Åh. Norway Rock. Jeg vil, vil, vil, vil! Kan ikke begripe at Megadeth skal spille, mens jeg ikke får sett på! Gikk glipp av en drøss med legender i fjor også, og det er nesten så jeg feller en tåre ved tanken. Men jeg skal til Trondheim da festivalen dras i gang, og befinner meg der til den er godt og vel over, så jeg har planer om å drukne sorgene i billig alkohol, og gå på hvileløs leting over hele byen etter noe som kan få tankene over på noe annet. Ingen tvil om at jeg skal prøve å gjøre denne ferien bra i alle fall, når jeg vet hva som foregår samtidig i Kvinesdal!

Skriv en ny kommentar

Syringe

Syringe

21, Nord-Odal

tedrikkende yeti som lever for (og av) livets små, uvurdelige øyeblikk!

Categories


Archive


hits