To be continued

Det er kun snakk om timer før år 2009 går inn i historien - det som er gjort er gjort, og det vi ikke fikk utført eller satt i verk kan vi få en ny sjanse til å gjøre i året som kommer. Jeg skal derfor ta imot 2010 med åpne armer og et bredt smil, og meddele at jeg gleder meg til å sette egne planer ut i livet, og til det som måtte komme av overraskelser. Noe annet ville strengt tatt vært elendige åpningsord i et innlegg om det nye året. Hurray!

La meg først få presisere at jeg ikke er negativt innstilt til tiden som kommer. Jeg ser fram til både nye erfaringer og videre utvikling av meg selv - akkurat som alle andre rakettkåte folk gjør på nyttårsaften. Men jeg må få lov til å si at vi mennesker har en tendens til å være i overkant optimistiske idet klokka slår tolv ved midnatt den 31. desember, og fyrverkeriene markerer overgangen til et nytt år. Visst er det flott å bruke denne siste dagen i året til å avslutte et kapittel og så smått planlegge begynnelsen på et nytt et med friskt mot og iver, men det at man alltid skal ta fatt på en ny tid ved hjelp av utallige forsetter synes jeg er en uting.

Når rakettsmellene ikke lenger kommer like hyppig og vi har beveget oss to timer inn i nyåret, sitter man gjerne blant familie eller venner og propper i seg dessert og godteri mens man ramser opp hva som skal forandres på og kuttes ut i året som kommer. Man skal rett og slett bli et bedre menneske, og man føler virkelig at man kan klare det. Første punkt på lista er hos mange ofte "å redusere inntaket av søtsaker og usunn mat", mens man tygger i seg siste sjokoladebiten som er igjen av twistposen. Videre følger gjerne punktet som sier at man "skal slutte å røyke", der alle rundt bordet nikker samtykkende med en rykende sigarett mellom fingrene. Tredje punkt som blir slengt ut i plenum er da som regel å "trene mer", der samtlige fortsatt er like enige, mens én ynker seg og lurer på om noen gidder å hente mer ved for å legge i ovnen, for "jeg orker bare ikke."

Så. Hvor mange punkter på lista tror du kan markeres med et velfortjent check etter noen måneder? Hvor effektivt tror du egentlig en klarer å kvitte seg med alt det negative ved en selv? De aller fleste ender etter hvert opp med å krølle lappen som så fint ble festet med magnet på kjøleskapet første nyttårsdag, og står tilbake med et enda dårligere selvbilde enn før listen ble utformet. For hvor deprimerende er det ikke å se alle skavanker, uvaner og dårlige egenskaper oppsummert foran seg, og vissheten om at oppdraget ble en total failure? Her er det ikke snakk om at mennesker ikke kan forandre seg altså, her er det snakk om at nyttårsforsett suger rass som konsept - det er alt for ambisiøse greier.

Men løsningen her er såre enkel. Man setter kun inn en liten t i ordet nyttårsforsett, og kan dermed lage verdens fineste liste med nyttårsfortsett i stedet. Regner med at du skjønner hva den ekstra bokstaven gjør med betydningen. Man skriver rett og slett en liste over hva man definitivt kommer til å fortsette med i året som kommer. Hvor stas er det ikke å våkne opp til en slik smileliste ved siden av speilet hver eneste dag? Punkt på punkt med favorittaktiviteter og fun?

Jeg skal definitivt fortsette med å

..lese Classic Rock, og gå til innkjøp av flereflereflere. (verdens beste blad!)


..tenne alle telys jeg har på rommet og ligge i senga med kjæresten og snakke lenge.


..drikke te og kakao fra verdens fineste syttitalls-kopper (som var julegave fra kjæresten forresten).


..blåse såpebobler på rommet (med såpeboblene fra lekebutikken blir det verken klissete eller seigt på gulvet, så det er bare å kjøre på!)


..reise på festivaler. Definitivt den lokale metalfestivalen og forhåpentligvis Norway Rock i juli. Ikke mye som slår det å kunne lytte til herlig musikk hele døgnet, ha likesinnede på alle kanter uansett hvor man snur seg, og å ligge tett i tett i klamme telt blant tomme ølbokser og svette klær. 


..tusle rundt i hovedstaden med en venninne eller to. Sitte på kanten av Akershus festning sammen, snakke shait, og drikke varm kakao selv om sola skinner.


..reise på spontanturer med mamma. Rett og slett finne NAF-boka og reise dit pekefingeren lander. I fjor sommer havnet vi i Fredrikstad.


To be continued.

Hva slags fine ting skal du fortsette med i året som kommer?


Dagens låt:
99 Ways to Die - Megadeth
Dave Mustaine for president.

6 kommentarer

Pinhead

31.des.2009 kl.12:44

Som jeg sa: nyttårforsetter er noe tull:P Idèen din derimot er jo genial. Hva skal jeg fortsette med?

1. Høre på deilig rock og metall hvert eneste ledige øyeblikk hver eneste dag

2. Spise Inside-burger minst en gang i uken

3. Bruke opp lønningen på konserter

4. Sitte i sofaen til Sissel og knaske på snop og drikke urge med stearinlys og utallige gode lattere

5. Kjøpe 3 kontantkort i måneden for å sende meldinger til Nederland

Jeg kunne ikke hjelpe for å legge merke til Crimosn Idol-plakaten din. Hvor får jeg tak i dvd-en??

Pinhead

31.des.2009 kl.16:03

Haha, ja du har igrunn det! Jeg har lugget noen plakater selv, men de er ikke så pene som den der, hehe. Damnit, jeg som hadde håpet det var et selvfølgelig sted man kunne få tak i den.

I Nederland befinner min utkårede seg^^ Sånn at det ikke blir noen forvirring er det slutt med han andre:P

Silje

05.jan.2010 kl.10:03

The Crimson Idol. Åååh. Jeg elsker deg!

Jeg har laget meg noen forsetter, men tar dem veldig lite seriøst. Det er mer en

huskeliste over det jeg må gjøre for å få det fint.

bangyourhead

06.jan.2010 kl.23:54

Hoy! Føler jeg spammer deg nå, men det er for en god sak! Prøver å promotere et band og du er utfordret til å besøke nettsiden deres og skrive din mening/en anmeldelse. Sjekk ut Kinghellmetal.com, kan til og med hende det faller i smak;)

Syringe

08.jan.2010 kl.01:11

Blir bare glad for litt "spamming" jeg! Skal sjekke ut bandet så snart jeg kan, men sliter en del med pøbelnett for tida. Det er sinnsykt tregt, nekter å loade musikk, og youtube-videoer kan jeg bare glemme. Men satser på å fikse det soon. Alltid gøy med musikk jeg ikke har hørt før!

Og Silje: Det var lenge siden!

bangyourhead

08.jan.2010 kl.12:31

Er blitt helt hektet! Hold The Heathen Hammer High!!

Er mye pøbelnett ute og går:P Ta det når du får tid!

Skriv en ny kommentar

Syringe

Syringe

21, Nord-Odal

tedrikkende yeti som lever for (og av) livets små, uvurdelige øyeblikk!

Categories


Archive


hits